Finska rötter?

Ett  15-tal personer  med olika kunskaper har handplockats  och  jobbar tillsammans för att reda ut finninvandringen till Tiveden.

OBS – detta är ingen öppen grupp. Allt är på planeringsstadiet när arbetet kommit längre  så  kommer mer information om arbetet att läggas ut.   När, var och  hur är inte klart.
Är du intresserade av finnforskning är det bra börja att  med  organisationen Finnsam.

Många släktforskare har letat sig bakåt i tiden och funnit en urfader som kanske hette Hindrik eller Simon som kommit i från Finland. Genom att jämföra och dela med oss av våra spridda kunskaper och sammanställa och kontrollera om igen så hoppas vi kunna visa hur invandrarna spridit sig över trakten. Det ska bli både roligt och intressant att se vad detta kan leda till.

Det är jättespännande att följa arbetet!  Själv funderar jag lite över min morfars släkt.   Det verkar som det inte går att komma längre tillbaka än till Erik Eriksson , Tycke Mellangård i Snavlunda.   Han gifte sig med Stina Andersdotter  från Stora Hägghemmet.  Hur fick de kontakt med varandra? Det är sådant jag funderar över.  Väglöst men inte stiglöst – så var det nog – folk tog sig fram genom skogarna.  På urgamla högt belägna gångstigar och Man var tvungen att att söka sig arbeten som pigor och drängar och på det viset kom man långt bort i världen ibland.  Släkten stod för trygghet i ett samhälle utan ett socialt skyddsnät. Man var helt enkelt beroende av varandra.

Min mormor hade 100 kusiner – jag har haft 11 stycken.  Jag har några album med gamla bilder och jag har  under årens lopp frågat mig varför en del foton finns där. Jag har vetat vilka personerna var men inte haft en aning om varför det fanns där. Nu när jag ritat mormors släktträd, då fick jag klart för mig att det var tjocka släkten.