Har du vägen förbi?

Släktforskande ligger nere för tillfället. Under pandemiåret så har jag haft kontakt med en del mer eller mindre avlägsna släktingar. Att ordna träffar har ju inte varit aktuellt. – Men välkommen och hälsa på mig här i Sörbytorp. I denna sommarvärme är det alltid skönt med en vilopaus i min svala ladugård. Här har jag alla gamla redskap som många generation använt för att bereda linet. Morfar Arvids far Ottos, fina härvel som han snickrat till sin kära Emma.
Välkommen upp! Måste ta hand om mina ängsmarker. Har njutit av blåsippor, vitsippor, mandelblommor, prästkragar, ängskallror och en annan nattviol. Men nu måste gräset slås av om det ska bli en ny blomning nästa år. Är upp tidigt på morgnarna. På vedbodväggen har jag fyra nyslipade liar av olika format. Arbetsfördelningen är sedan många år – min man slipar och jag slöar till liarna!

Har också en liten linåker. Upptäckte att att jag har massor av linhalm som väntar på att tas om. Det är så varmt ute att det går bra att bråka linet i handbråkan. Så snart jag blivit klar med min lieslåtter så ska jag lägga ut lin för rötning.