I morgon Uggletorp

Ser med spänning fram mot morgondagens tur till Uggletorp.  Skönt att bara vara en i högen av alla nyfikna efter dagens Hägghemsprat.

Hoppas att alla fick ut något av vandringen Hägghemmet. Har klart för mig att mycket återstår att göra. Men det kommer en vinter för att forska vidare i vad det blev Erik Erikssons alla barnbarn.  Roligt att få kontakt med  en  av Carolina Eriksdotter ättlingar, Marianne.  Här fick många frågor utomordentliga svar.   Jag kommer att fortsätta med min ”forskning” på tvären och att samla kött på benen, som Lena uttryckte sig.  Det finns mycket att hämta i byrålådor som brev almanackor, tidningsurklipp. Det  här är min lilla nisch bland  de kunniga släktforskarna. Hämta lite här och lite där och skapa något nytt!

Vi har inte haft så  många besökare på Rötterdagarna i år, men vi inte heller gått med så mycket info, då nätverket, NBT, har krympt och det gällde att inte ta vatten över huvudet. Men det är klart att dagarna ger en möjlighet att träffas i verkligheten som uppskattas.
I morgon blir det utöver bygdevandringen i Uggletorp, presentation av Finnprojektet som jag lite vanvördigt kallar det.   Ta chansen att få veta lite mer i morgoneftermiddag då  Lena Gribing, projektledaren, kommer att berätta om dagsläget och vad som ska hända i fortsättningen.