Nu blåser jag liv i hemsidan igen!

Det var våren 2019 som nätverket beslöt att inte hålla några fler Rötterdagar i Tivedstorp. Vi var allt färre som jobbade med det praktiska runt arrangemanget. Idéerna sinade och mycken tid ägnades åt projektet Tivedenfinnar. Själv har letat vidare bland min rötter i Tiveden. De var djupare än jag trodde! Det var lite fascinerande att komma långt ned bland Tivedenfinnarna. Jag har fått hjälpa av många riktiga släktforskare med fina registeri t ex Disgen.

Jag ritar mina kartor på brunt omslagspapper, för att se hur det hänger ihop med alla möjliga släktled. Jag har studerat Carl Persson´s people, Donald Wolds bok som trycktes 1993. I den boken finns mina anor. Carl Persson var morfar till min farmor. Har haft boken i många år, men bläddrat lite förstrött i den och läst vissa sidor ordentligt. Det har känts stort och övermäktigt med alla släktgrenar som finns i den. Nu har varje gren fått sitt eget träd och så har jag gått framåt i tiden. Har hittat förklaringar varför jag får så många DNA-träffar i USA och överallt i Sverige. Det är Carl Persson´s people som har flyttat ut från Tiveden och befolkat världen!
Har funderat på att skanna boken, 173 sidor göra den tillgänglig för fler. Många fler har den säkert i bokhyllan, och har kanske bläddrat som jag gjort. Du har hittat din egen plats i boken och det varit tillräckligt.

Min tanke är alltså att berätta lite om mina tivedensläktingar på farmor, farfars, mormor och morfars sida. Det är det som jag ägnat mig åt under det gångna året. Det blir en fortsättning på mina studier av morfars släkt från Stora Hägghemmet där vi byavandrade sommaren 2018. Det är som att lägga ett 1000 bitars pussel eller att klara av ett nästan allt för svårt korsord. Det är själva upptäcksresan som är det roliga.

Jag bygger vidare på den gamla hemsidan och kommer efterhand att göra om utseende och lägga till/ta bort sidor som inte är aktuella längre. Använder den gamla mejllistan. Vill du inte vara med längre så är det bara klicka längst ned på nyhetsbrevet för avbeställning.

Fast nog skulle det vara roligt om du vill följa med på resa bland mina och troligtvis dina förfäder!
Roligt om du hör av dig på något vis.
Med hälsningar från Sörbytorp
Anita Karlsson