Rötterdagarna flyttar in i Sköna Maj

Nytt för i år att Rötterdagarna flyttar in under Sköna Maj som i år kommer att vara en hel månad.  Rötterdagarna går som vanligt av stapeln i Tivedstorp.  Boka redan nu in 20-22 maj för ett besök i Tivedstorp för att möta andra släktforskare.  Nätverket bakom  Rötter är i full fart med att planera för 3 dagar med föredrag, bildspel och byavandringar.

Kan redan nu berätta kommer att bli byavandring i Tivedstorp – det är ju en tradtion som fort sätter även i år. Det är som vanligt vår kunnige guide Nils Johansson med rötter i Tivedstorp som  tar täten bland gårdarna.   För övrigt så gick stormen Helga fram över Tiveden med stor kraft. Här kan du se vad Helga gjort!
I år tar vi steget över kommungränsen och vandrar vidare till det som en gång var Askersunds landsförsamling ,  med en vandring i Håkantorp – Stora Björstorp på  lördagen och på söndagen kommer Gunnel Cunei att ta oss med till sina rötter i Stora och Lillegryten.

Lena Gribing tar med tar oss med på spaning efter rökugnar.   Vill du veta mer om Unden- fisket förr och nu?  Ja,  då ska du passa på att höra vad Gunnar Bohlin från fiskevårdsföreningen har att berätta.

Det är en liten del av vad som kommer att hända under vårens Rötterdagar i Tivedstorp.

Får du inte vårt nyhetsbrev?  Fyll i din epost adress så får du automatiskt vårt nyhetsbrev.
Jag brukar skicka ut ett när det hänt något på hemsidan.

[wysija_form id=”1″]