Om Nätverket

Nätverket för Bygdeforskning i Tiveden, förkortat NBT, består av en liten grupp engagerade släkt- och bygdeforskare, alla med anknytning och förfäder i Tiveden. Vi är ingen förening utan vill vara ett samlande nätverk för forskare och föreningar, som sysslar med släkt- och hembygdsforskning i hela Tiveden, dvs hela det stora skogsområdet i norra Västergötland och södra Närke.
Vår förhoppning är att nätverkets verksamhet ska stimulera till ökat intresse för släktforskning och bygdehistoria. Positiva effekter kan förhoppningsvis bli utökad forskning och ytterligare förstärkt föreningsliv i hela Tiveden oberoende av kommun- och länsgränser.
Vår huvudsakliga verksamhet har varit att planera, förbereda och arrangera temadagarna ”Rötter i Tiveden” med början  2010 . Temadagarna, som handlade om släktforskning och bygdehistoria i Tiveden har  genomförts med hjälp av ett stort antal ideellt arbetande medarbetare. Vi har också skannat ett stort antal gamla bilder på personer, gårdar och miljöer i Tiveden, bl a i samband med temadagarna och på särskilda skannardagar.

Tack och adjö från oss som arbetat med Rötter i Tiveden. Vi ses och hörs förhoppningsvis någon annan stans.  2019-02-03


Här är en lista på personer som varit aktiva i nätverket under åren
En del av dem är aktiva i Tiveden-finnar.se

Anita Karlsson – Sörbytorp, Askersund.   Ansvarar för hemsidan och nyhetsbrev.  Ingen ”riktig” släktforskare – men har ett stort intresse för bygdens historia. Intresserad av missionärslivet Östturkestan.

Gunnel Cunei  –  Olshammar,  Erfaren  släktforskare med rötter i Lilla Gryten.

Ingemar  Johansson från Kumla som har många rötter i Tived , släktforskare och en klippa vid datorerna på Rötterdagarna

Lena Gribing, en av initiativtagarna, kommer  2018 att lägga all tid och kraft på projeketet Finninvandring i Tiveden med omnejd

Lennart Eriksson  Sannerud , Tived

Lisbeth Karlsson, Lilla Hägghemmet, Tived

Nils johansson – Humsbölet, UndenäsSläkten härstammar från Tivedstorp.  Är temadagarnas ständige guide runt gårdarna i Tivedstorp.

Roger Hammarström, Skeppshult, Undenäs

 

Under åren 2010-2017  har  deltagit i nätverkandet.

Inför 2018 har några av medarbetate tackat för sig, då tiden inte räcker till.   Björn Palmqvist, journalist och hembygdsentusiast,   Gudrun Pärnarp har dragit ett stort lass om organisatör.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.