Rötter i Tiveden 2011


Temadagarna om släktforskning och bygdehistoria i Tiveden genomfördes enligt programmet 20-24 juli 2011 av Nätverket för Bygdeforskning i Tiveden huvudsakligen med ideella krafter. Förutom nätverksgruppen medverkade mer än 40 släktforskare och receptionspersonal på ett aktivt och engagerat sätt under temadagarna. Ett stort tack till alla som medverkat!

Invigning förrättas av Stefan Holmström, IM:s f d generalsekreterare och son till dess grundare Britta Holmström.

Antalet besökare var stort! Nästan 350 personer deltog i de olika programpunkterna. Dessutom kom ca 200 spontana besökare till reception och utställningar under temadagarna. På många enskilda aktiviteter deltog mer än 30 personer.

Många besökare var inbitna och kunniga släktforskare. Glädjande nog kom också många nybörjare och allmänt intresserade av Tiveden och dess historia, särskilt på byavandringarna, filmvisningen och bildutställningen.

Temadagarna uppskattades av de flesta besökarna. Många tyckte att temadagar av detta slag skulle bli ett årligen återkommande arrangemang. Även bygdens lokaltidningar har haft positiva artiklar om temadagarna.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.