Om Nätverket

Nätverket för Bygdeforskning i Tiveden, förkortat NBT, består av en liten grupp engagerade släkt- och bygdeforskare, alla med anknytning och förfäder i Tiveden. Vi är ingen förening utan vill vara ett samlande nätverk för forskare och föreningar, som sysslar med släkt- och hembygdsforskning i hela Tiveden, dvs hela det stora skogsområdet i norra Västergötland och södra Närke.
Vår förhoppning är att nätverkets verksamhet ska stimulera till ökat intresse för släktforskning och bygdehistoria. Positiva effekter kan förhoppningsvis bli utökad forskning och ytterligare förstärkt föreningsliv i hela Tiveden oberoende av kommun- och länsgränser.
Vår huvudsakliga verksamhet har varit att planera, förbereda och arrangera temadagarna ”Rötter i Tiveden” med början  2010 . Temadagarna, som handlade om släktforskning och bygdehistoria i Tiveden har  genomförts med hjälp av ett stort antal ideellt arbetande medarbetare. Vi har också skannat ett stort antal gamla bilder på personer, gårdar och miljöer i Tiveden, bl a i samband med temadagarna och på särskilda skannardagar.

www.rotteritiveden.se
I nätverket ingår nu följande personer. Du kan kontakta de flesta av oss via epost Vi ser fram emot många idéer och förslag.

anita.jpg Anita Karlsson – Sörbytorp, Askersund.   Ansvarar för hemsidan och nyhetsbrev.  Ingen ”riktig” släktforskare – men har ett stort intresse för bygdens historia. Intresserad av missionärslivet Östturkestan.

/bjorn-palmqvist-redigerad-1.jpg Björn Palmkvist –  Askersund, förflutet som NA:s lokalredaktör i Askersund/Laxå.   Stor hembygdsentusiast

 

gudrun.jpgGudrun Pärnarp, Askersund. Tivedsanor sedan 1600-talet i bl a Tivedstorp, Trösslingstorp och Kvanrsjöbacken. Överlåter åt kunnig broder att släktforska men älskar att organisera, arrangera och koppla ihop intresserade släkt-och bygdeforskare

Gunnel Cunei  –  Olshammar,  Erfaren  släktforskare med rötter i Lilla Gryten.

pict5010.jpgIngemar Johansson-  Kumla  Erfaren släktforskare med rötter i på många platser i Tived

 

pict5008.jpg

Lena Gribing – Anderstorp, Finnerödja. Vet mycket om finninvandringen. Har ett förflutet som arkivarie i Laxå kommun. Aktiv i Finnerödja hembygdsförening och Finnsam mm

 

Lennart Eriksson  Sannerud , Tived

lisbet.jpgLisbeth Karlsson, Lilla Hägghemmet, Tived

 

nisse1.jpg

Nils johansson – Humsbölet, UndenäsSläkten härstammar från Tivedstorp.  Är temadagarnas ständige guide runt gårdarna i Tivedstorp.

 

pict5011.jpg Roger Hammarström, Skeppshult, Undenäs

 

Kommentera