Måndag, tisdag och sen är det Rötterdagar

Har varit ute på spaning i St Hägghemmet i verkligheten.  Har tittat på kartor från 1789, Storskifte 1805 och Laga skifte 1898/99.  Det är ju spännande att se vad som finns kvar och vilka spår man kan hitta i naturen.

Efterlyste  målningar av Alexander Melin.  Själv har jag samlat ihop vad som finns i min närhet, tavlor som funnits hos morfar Arvid här i Sörbytorp. Ikväll fick jag gensvar från Örebro.  Det räcker nog till ett helt galleri här. Det hade varit roligt att göra en riktig utställning.  Det verkar som det funnits ett konstnärligt drag, hos Per-Gustaf Erikssons familj, som  blommat upp här och var.

SMHI lovar fortsatt varmt, för att inte säga hett väder den närmaste framtiden. Här har inte kommit en dropp sedan midsommar.  Ett regn är faktiskt efterlängtat.  Nätverksmedlemmar ska träffas på tisdag förmiddag och fixa det praktiska. Hoppas att vi inte glömt bort allt för mycket, att det står rätt i I-dagspalten! Ja det är mycket som oroar.  Dator, projektor, filmduk…   Det är ju nioende gången så vi har ju en viss vana. Kommer det många, eller blir vi bara några stycken, allt tid lika spännande.  Under årens lopp har vi lärt att byavandringen lockar många.
Kan bara säga att nätverket är på G!  Och hoppas många kommer! Det är tillsammans som vi gör ”Rötterdagarna”   Jag lovar med fingrarna i kors på tangentbordet att jag ska uppdatera hemsidan varje dag med aktuell info. Det blir kanske inte nyhetsbrev, utan du få kika in ändå.
Med hälsningar
Anita K